2015. szeptember 21., hétfő

Kulcstartó szekrény akár kezdőknek is!

Ajándékoznál? Kipróbálnád a transzferálást és a dekupázs technikát? Mutatunk Nektek egy egyszerű ötletet, amit kezdők is bátran kipróbálhatnak, a sikerélmény garantált!

Az elkészítéshet az alábbi alapanyagokra lesz szükségetek:


- Natúr fa kulcsos szekrény
- Akril alapozó
- Dekor Paint Soft festék (fehér, vintage barna, türkizkék, cappuccino)
- Dekor matt lakk
- Decoupage ragasztólakk
- Rizspapír
- Lézerrel nyomtatott minta vagy felirat
- Transzfer oldat
- Lapos ecset, szivacsecset és egy durvább szőrű ecset
- Vattapálcika
- Fa spatula
- Maszkoló szalag a rögzítéshez


Alapozzuk le a szekrényt, majd száradás után fessük át a kereten belül lévő részt cappuccino színnel, a keretet és a többi részt pedig a vintage barna árnyalattal.


A festék száradása után, egy durvább szőrű ecsettel kenjük át a szekrényünk külső részét úgy, hogy az ecsetben éppen csak egy pici festéket hagyjunk, a felesleges festéket itassuk le egy papírtörlőn. Ez az úgynevezett szárazecset technika.


Ezután mártsuk vízbe a szivacsecsetet (csak nedvesnek kell lennie), majd kicsi fehér festékkel töltsük fel és jól dolgozzuk el pl. egy műanyag felületen, kicsit ütögetve a szivacsecsetet. Így egy híg fehér árnyalatot kapunk, amivel alaposan kenjük át a koptatott részeket. Ettől kapjuk meg a fakó hatást.

A tükrösen kinyomtatott feliratot mintával lefelé, maszkoló szalaggal rögzítsük, majd jöhet a transzferálás. Ennek pontos menetét ezen a videón nézhetitek meg:


Tehát első lépés az ÁTITATÁS:


Majd DÖRZSÖLÉS:


És a minta máris a felületen van:


A rizspapírból kitépett mintát, rögzítsük a decoupage ragasztóval: kenjük be a felületet, helyezzük rá a rizspapírt, majd felülről is kenjük át ragasztóval. Ügyeljünk arra, hogy ne keletkezzen gyűrődés vagy levegőbuborék, az ecsettel belülről kifelé dolgozzunk!

Ezután a rizspapír színeivel harmonizáló akrilfestékekkel szivacsecset, vagy sörtés ecset segítségével picit mossuk össze a színeket az alappal.

Az éleket finoman emeljük ki fekete akrilfestékkel, szivacsecset segítségével. A szivacsecsetben kevés festék legyen és azt óvatosan húzkodjuk az éleken!


Végül lakkozzuk le az egész felületet!




Ötlet, fotó és kivitelezés: Czippel Judit

Továbbiinspirációt a transzferálás és dekupázsolás technikájára ITT találsz!

2 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  2. Der Artikel scheint mit sehr interessant zu sein. Ich habe viel von Bauen und Homedesign erfahren. Der Autor hat sicher viel Recht.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...